custom
made

Office Liip
down-arrow

Office Liip

A tailor-made corporate environment was designed for the new headquarters of the web development company, which accommodates 22 workstations, two meeting rooms and a lounge on an area of 400 square metres.

The workplaces are not only located along the windows for lighting purposes, but also to generate a generous open space in the middle of the room. The system is structured in such a way that it can be used in various configurations for the display of movable furniture in the room. The main room, in which the workstations are located, extends all the way to the entrance area and is characterised by the black reflective floor and the special wall surfaces. On the one hand, the tapestry creates pleasant room acoustics and, on the other hand, forms the main element of the company's identity. The pattern of the carpet - generated by specially developed parameterisation software - is formed by overlapping layers (location, incidence of light, noise, corporate colours), which are directly related to the company. The meeting rooms are brighter and quieter in contrast to the stimulating work zone. As a connecting element, the silver sprayed ceiling runs through all the rooms.

  • Project: Office Liip
  • #: 620
  • Discipline: Interior design
  • Typology: Commerce/administration
  • Size: M
  • Status: Completed
  • Year: 2008
  • Builder: Liip AG
  • Location: Zürich
  • OOS partner in charge: Christoph Kellenberger
  • OOS project manager: Gonçalo A. Manteigas
  • Photography: Dominique Marc Wehrli
Office Liip Office Liip Office Liip Office Liip Office Liip Office Liip Office Liip Office Liip Office Liip Office Liip Office Liip Office Liip Office Liip Office Liip