framing
nature

Haus Schudel
down-arrow

Haus Schudel

A dream of a holiday house in Feldis, Grisons.

In order to provide an optimal view of the Alps, the building makes maximum use of the property. The form is the result of a subtle manipulation of a simple body that is transformed into a wooden sculpture. Depending on the point of view, the monolithic building is sometimes narrow and light, sometimes wide and heavy. The residents change the expression of the building by opening and closing the large-format shutters.

Inside, a cascading staircase tracing the slope leads into the large open living room. Rooms of various sizes and geometries maximise the experience of a spatial atmosphere. Each window frames a precise image of the landscape.

  • Project: Haus Schudel
  • #: 103
  • Discipline: Architecture, Interior design
  • Typology: Residential
  • Size: M
  • Status: Completed
  • Year: 2002
  • Builder: Felix und Catherine Schudel
  • Location: Feldis
  • OOS partner in charge: Andreas Derrer
  • OOS project manager: Manuel Schudel
  • OOS team: Severin Boser, Christoph Kellenberger, Lukas Bosshard
  • Civil engineer: Andreas Gudenrath
  • External experts: Construction management: Christian Bühlmann
  • Photography: Dominique Marc Wehrli
Haus Schudel Haus Schudel Haus Schudel Haus Schudel Haus Schudel Haus Schudel Haus Schudel Haus Schudel Haus Schudel Haus Schudel Haus Schudel Haus Schudel Haus Schudel Haus Schudel Haus Schudel Haus Schudel Haus Schudel Haus Schudel Haus Schudel Haus Schudel