kontextuell

Glattpark Opfikon
down-arrow

Glattpark Opfikon

OOS has been invited to take part in this competition with the goal of developing a block building in Opfikon that stands out due to its simplicity and creative sustainability. The concept has been developed in cooperation with Sichtraum.

The perimeter follows to the urban pattern and is built densely. The inner courtyard reaches the maximum extension possible and the different heights permit a well-balanced and optimized exposure to the sun. The colors on the loggias (balconies) implicate a lively atmosphere and structure the large-scaled front face. The apartments have a large entrée and are divided into rooms of similar sizes in order to gain flexibility for the individual preferences of the residents.

  • Project: Glattpark Opfikon
  • #: 683
  • Discipline: Architecture
  • Typology: Residential
  • Size: L
  • Status: Study, competition
  • Year: 2011
  • Client: Mettler2Invest AG
  • Location: Opfikon
  • OOS partner in charge: Christiane Agreiter
  • OOS project manager: Christiane Agreiter
  • OOS team: Andreas Derrer, Severin Boser, Christoph Kellenberger
Glattpark Opfikon Glattpark Opfikon Glattpark Opfikon Glattpark Opfikon Glattpark Opfikon Glattpark Opfikon Glattpark Opfikon Glattpark Opfikon Glattpark Opfikon Glattpark Opfikon Glattpark Opfikon Glattpark Opfikon Glattpark Opfikon Glattpark Opfikon Glattpark Opfikon Glattpark Opfikon